http://www.euro-toques.nl

Wedstijden 2017

Beste collega,
het doet ons een genoegen om te melden dat het wedstrijdseizoen weer is geopend.
Lees verder voor de mogelijkheden.

18-19-20 September 2017

Euro-Toques Young Chef Award 2017 op Gastvrij Rotterdam

 


'Euro-Toques Young Chef Award 2017'


Criterium Young Chef Award

Inschrijvingsformulier Young Chef Award

Kookwedstrijd voor jonge koks tot 25 jaar.
De wedstrijd vindt dit jaar plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op woensdag 20 september 2017,

  

De winnaar krijgt:
een week stage bij een Euro-Toques restaurant in het buitenland, met een zakgeld van € 500,00 voor reis en verblijfkosten aangeboden door FEG keukeninrichtingen

De 5 finalisten krijgen:
een oorkonde – kokskleding van Le Nouveau Chef – van Villeroy en Boch het servies voor 4 personen waar mee gewerkt wordt op deze dag.

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 De "Keltum Restaurant prijs 2017"

wordt op maandag 18 september tijdens “Gastvrij Rotterdam” uitgereikt

U kunt zich nu opgeven voor deze wedstrijd

  • Bent u actief lid van de vereniging
  • Laat u dit blijken in de pers en op uw menu kaart
  • Maak een verslag met alle uitingen hoe u Euro-Toques in uw bedrijf laat zien
  • en ding mee naar de onderstaande prijzen!

Wij zullen u zeker bezoeken om te kunnen garanderen dat u echt de winnaar bent van de Keltum Restaurant prijs 2017
Uit alle inzendingen zullen 3 genomineerde bedrijven gekozen worden en op maandag 18 september zal de winnaar bekend gemaakt worden tijdens "Gastvrij Rotterdam" om 16.00 uur, bij het kookeiland van Euro-Toques

   

 

"KELTUM Restaurant prijs"

Tijdens dezelfde beurs maakt een deskundige jury bekend welk aangesloten bedrijf het beste EURO-TOQUES Restaurant van het jaar is. Aan de prijs is een Keltum-wisseltrofee verbonden, een cadeau van Van Kempen & Begeer, een diamanten koksmes van Fissler-horeca-pannen.nl, een bij HANOS te besteden bedrag en een bedrag van de VanDrie Group om te besteden aan kalfs vlees. Het gehele jaar kunt u aan uw nominatie werken door actief de Euro-Toques doelstellingen en uw betrokkenheid bij Euro-Toques aan uw gasten en te laten blijken. Dit kan door uitstraling van het pand, vlag, gevelschild, vermelding Euro-Toques op uw site menukaart, een Euro-Toques menu, dat wil zeggen een seizoensgericht menu met duidelijke herkomst van producten. Daarnaast tellen ook het meedoen aan Euro-Toques club activiteiten, smaaklessen, clubavonden etc……….. Een deskundige jury zal aan de hand van binnengekomen meldingen mogelijk een “mysterie“ bezoek aan uw bedrijf (laten) brengen en 3 restaurants nomineren. De 3 genomineerden die door de jury uitgekozen worden krijgen bericht en worden op maandag 21 september bij Gastvrij Rotterdam verwacht.

prijs bestaat uit:
- een prachtige wisseltrofee beschikbaar gesteld door van Kempen & Begeer
- een cadeau beschikbaar gesteld door van Kempen & Begeer / Keltum 'n 90 delige Prinses bestekcassette
- een bij HANOS-ISPC te besteden (geld) tegoed van € 750,00 voor de winnaar en elk € 250,00 voor de twee andere genomineerde
- een uitgebreide perscampagne zal opgezet worden om lokale en landelijke publiciteit te verkrijgen
- een bedrag van € 750,00 om te besteden aan kalfsvlees van de VanDrie Group
- Een SeatMe Pro Abonnement ter waarde van 828,00Euro, 69,00Euro per maand

Deze winnaars gingen u voor:
2002 Restaurant Chez-An, Noordwijk
2003 Restaurant `t Oudt Sas, Sas van Gent
2004 Hotel-restaurant De Lut, De Lutte
2005 Restaurant Het Heerenhuys, Waalwijk
2006 De Goeikamer/d’Ouwe Brouwerij in Baarschot
2007 Restaurant de Gertruda Hoeve Son en Breugel
2008 Restaurant de Helvoirtse Hoeve in Helvoirt
2009 Restaurant Le Mirage in Emmeloord
2010 Restaurant De Gulle Waard
2011 Bistro Sharlot uit Ulvenhout
2012 Hotel restaurant Bloembeek in de Lutte
2013 Restaurant ’t Korensant in Molenrij
2014 Restaurant Het Ambacht in Heerenveen
2015 Restaurant de Oranjerie uit Barneveld
2016 Restaurant De Schans in Montfoort Utrecht
2017 De genomineerde zijn, in willekeurige volgorde:

Restaurant De Mandemaaker in Bunschoten - Spakenburg
Restaurant De Wachter in Alblasserdam
Restaurant Het Spijshuys in Boornbergum


U ook toch ook naar de uitreiking op 18 september om 16.00 uur Euro-Toques kookpodium

Verdere informatie via het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 Een wedstrijd ondersteund door Euro-Toques tijdens Gastvrij Rotterdam 2017

"PUUR koken met wild voor aanstormend talent"

Drie dagen lang staan de jagers van de Jagersvereniging samen met de Euro-Toques koks op Gastvrij Rotterdam, de grote vakbeurs voor de horeca. Naast het verstrekken van informatie aan bezoekers organiseren wij gezamenlijk op dinsdag 19 september de wild-kookwedstrijd ‘PUUR koken met wild voor aanstormend talent’.

Op die dag koken 5 teams, bestaande uit twee jonge koks van de Cas Spijkers Academie en één Junior-jager, met wild. Wild wordt geslacht en schoongemaakt waarna de jonge koks het verwerken in een amuse en een hoofdgerecht. De deskundige jury bestaande uit sterrenchef Cees Helder, Pascal Jalhay, directeur Jagersvereniging Laurens Hoedemaker, wildslager Herman ter Weele en een culinair journalist beoordelen het eindresultaat.

Vijf teams van koks en jager strijden om titel

Rotterdam – In de wedstrijdkeuken van Gastvrij Rotterdam, de horecavakbeurs voor horecaprofessionals, streden vandaag vijf teams bestaande uit één jager en twee koks om de eerste prijs in de kookwedstrijd ‘PUUR koken met wild voor aanstormend talent’. Deze wedstrijd werd georganiseerd door restaurantvereniging Euro-Toques Nederland, de Cas Spijkers Academie en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. De teams werden uitgedaagd om te werken met verschillende wildsoorten van Nederlandse bodem.

De kookwedstrijd ‘PUUR koken met wild voor aanstormend talent’ zal dit jaar voor de derde keer georganiseerd worden.Euro-Toques Nederland
partner van de GAIA GREEN AWARDS

Bent uw een horecaondernemer met een hotel, strandpaviljoen of restaurant en heeft u het afgelopen jaar stappen gezet op het gebied van duurzaam ondernemen? Dan is deze award wellicht wel iets voor u.

De aandacht voor duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen de horecasector groeit. Om de MVO koplopers te belonen zijn op 14 maart in Rotterdam de GAIA GREEN AWARDS gelanceerd. Als Euro-Toques Nederland staan we achter dit initiatief en daarom hebben we ons samen met 11 organisaties als partner aangesloten bij deze awards. Als partners bewaken we de kwaliteit en werken we samen aan de groei van dit duurzame initiatief.

De GAIA GREEN AWARDS zijn awards voor horecabedrijven die zich aantoonbaar inspannen op het gebied van duurzaam ondernemen. Tijdens deze eerste editie wordt gestart met de categorieën hotels, restaurants en strandpaviljoens. Op 19 september 2016 worden tijdens een feestelijke uitreiking op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen op Gastvrij Rotterdam de awards uitgereikt.  Daarnaast zal aan een uitblinker op het gebied van verantwoord eten en drinken de Falco Eleonorae Award worden overhandigd.

Werkt u met duurzame en verantwoorde producten, heeft u het afgelopen jaar stappen gemaakt in het verkleinen van de voetafdruk van uw organisatie? Verdient u extra aandacht en waardering voor uw inspanningen? Aarzel dan niet en vul het aanmeldformulier in. Aanmelden doet u gratis vanaf 15 maart 2016 via de website: www.gaiagreenawards.nl
.


CREATIEVE KOKS GEVRAAGD VOOR DE PRESTIGIEUZE STRIJD OM HET GLAZEN KALF

Op woensdag 18 oktober 2017 in Maastricht,
wordt weer de altijd spannende en enerverende strijd gestreden om Het Glazen Kalf.
Meldt je aan via Patricia van Krieken

 


Bocuse d’Or

Deze 5 ambitieuze koks strijden om nationale titel Bocuse d'Or


Op maandag 12 juni vonden de voorrondes van de finale Bocuse d’Or Nederland plaats in het FrieslandCampina Innovation Center. Tien ambitieuze koks streden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or Nederland, een vakwedstrijd van het hoogste niveau, die doorzettingsvermogen en creativiteit verlangd van de kandidaten.

Voor de finale, die op maandag 18 september 2017 wordt gehouden in de WedstrijdArena op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam wisten de volgende vijf culinaire talenten zich te kwalificeren:

Gert van der Heijden, landgoed Hotel Het Roode Koper* (Leuvenum)
Kees Visser, restaurant Bij Kees (Zierikzee)
Thomas Beekhuis, Paviljoen Sterrebos (Groningen)
Lars Drost, restaurant Ciel Blue** (Amsterdam)
Marco van der Wijngaard, restaurant ’t Amsterdammertje* (Loenen aan de Vecht)

"Tijdens de voorrondes hebben we gezien dat Nederland fantastische vakmensen heeft die culinair Nederland nog beter op de kaart gaan zetten.”, aldus wedstrijdleider SVH Meesterkok Marco Poldervaart over de presentaties. Dat belooft wat voor de finale op Gastvrij Rotterdam!

Voor meer informatie:

Bocuse d’Or Nederland Mobiel/Cell   +31 (0)6 53 30 40 68
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bocusedornederland.nl

 


Prix Culinaire Le Taittinger Benelux: Inschrijving nu geopend!

Finale van 51ste editie op maandag 20 november in Parijs.

 

Amsterdam, 6 juni 2017  – Op maandag 9 oktober wordt voor de 51e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd in Almelo. De wedstrijd is één van de meest uitdagende, onafhankelijke competities die er georganiseerd worden voor professionele chefs. De wedstrijd staat onder leiding van de Nederlandse juryvoorzitter Lars van Galen, SVH Meesterkok en chef bij het met een Michelinster bekroonde Tuindorphotel ’t Lansink*. Van Galen won de Prix Taittinger International in 2011 en bepaalt samen met de 10-koppige jury, bestaande uit topchefs uit België en Nederland, welke koks dit jaar de Benelux zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs. Koks kunnen zich vanaf vandaag inschrijven om kans te maken op de prestigieuze titel.

Drie Nederlandse en drie Belgische chef-koks mogen uiteindelijk meedoen aan de lokale voorrondes van deze culinaire wedstrijd. Uit ieder land wordt een winnaar gekozen, aan de hand van de beoordeling van de jury. Juryvoorzitter Lars van Galen (NL) zal samen met vijf Nederlandse en vijf Belgische chefs alle gerechten proeven en beoordelen. De Nederlandse en Belgische winnaars verdedigen hun landen tijdens de internationale finale op 20 november in Parijs.

Inschrijving
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als kok
  • Tussen de 24 en 39 jaar oud
  • Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

Over Prix Culinaire ‘Le Taittinger’
Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel. Deze Grand Finale vindt plaats in het Cercle de l’Union Interalliée.

Over Champagne Taittinger
Taittinger is één van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Het inmiddels wereldberoemde huis werd opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan bijna 300 hectare eigen wijngaarden gelegen op de beste locaties. De meest verkochte champagne van Taittinger is de Brut Réserve, een Champagne met een subtiele, lichte smaak, op basis van 60% Pinot-druiven en 40% Chardonnay. Behalve de Brut Réserve, Demi-Sec en Brut met jaartal (Millésimé), voert Taittinger een voortreffelijke Prestige Rosé, de after dinner champagne Nocturne Sec, de single vineyard Les Folies de la Marquetterie en ook de bijzondere Prélude, een Brut op basis van druiven met een klassering van 100% op de schaal van de Crus. Vlaggenschip is de Cuvée Prestige 'Comtes de Champagne', verkocht als Blanc de Blancs en Rosé.

Over Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.

 


Delen