http://www.euro-toques.nl

Wat een eer ! GEFELICITEERD

ZIJN EERSTE REACTIE:

Wat een eer! We zijn uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Nederland 2017!!

We zijn blij dat de jury onze gerechten zo waardeert en willen jullie danken voor het uitbrengen van je stem!

In het midden eigenaar/chef-kok Martin Berkelmans met zijn chef-koks Dmitri Walraven links en Douwe Verschuur rechts. © Pollevie

Beste groenterestaurant van Nederland staat in Den Bosch

DEN BOSCH - Pollevie Bar & Kitchen in Den Bosch mag zich het beste groenterestaurant van Nederland noemen. Hotel- en restaurantgids Gault&Milau en groentekok Frank Grol vonden nergens in Nederland betere groenten en fruit dan in het restaurant van Martin Berkelmans.
 

Berkelmans is kok en eigenaar van Pollevie. Hij en zijn team, Dimitri Walraven en Douwe Verschuur, zijn blij met de erkenning voor hun keuken. Bij Pollevie spelen groenten al enige jaren een belangrijke rol op het bord. Daarnaast wordt er veel gewerkt met producten die een binding hebben met de streek. Ruim een jaar geleden verhuisde Pollevie naar het Paleiskwartier op zoek naar meer ruimte voor een eigentijdse visie op voedsel.

Jurybezoek

Voordat Pollevie de prijs won, heeft een jury vier genomineerde restaurants bezocht: De Dyck uit Kaag en Braasem, Elea uit Rijswijk, De Havixhorst uit De Schiphorst en Pollevie uit Den Bosch. De beoordeling van de restaurants hield rekening met het percentage groenten en fruit in de maaltijd, de smaak en originaliteit van de gerechten, de presentatie, de structuur van de ingrediënten, de natuurlijke kleuren en een goede communicatie rond het gebruik van groenten en fruit.

De titel werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt tijdens de presentatie van de groene Gault&Millau. Die gids biedt een overzicht van de beste groenterestaurants en groentemarkten / -winkels in de Benelux.

 

 


Delen