http://www.euro-toques.nl

Aeres MBO Barneveld, bijeenkomst over onderzoek Fipronil

Aeres MBO Barneveld, bijeenkomst over onderzoek Fipronil, voortgang, schade en lopende onderzoeken door WUR t.a.v preventief gezond houden van  dieren voor consumptie.

Er werd o.a gesproken over fijnstof en de gevolgen.

We willen allemaal het liefst een ei of boutje van kippen die buiten lopen dit veroorzaakt erg veel fijnstof met als gevolg dat, na onderzoek, blijkt dat mensen wonend in de omgeving een groter risico lopen om een longziekte te krijgen. Dit houdt in dat er meer zorg besteed moet worden aan het schoonmaken van de lucht door zware filters, dit brengt weer meer kosten met zich mee.

Sprak ook met Harry de Wild, eigenaar van BioAg Europe b.v.

Hij heeft, zegt hij, een product uitgevonden dat fipronil op natuurlijke basis afbreekt d.m.v het gebruik van hummus en water, binnen een uur is de fipronil verdwenen. Hij is dit nu aan het testen op kippen, in de stal die schoongemaakt werd was de fipronil verdwenen.

Ook het onderzoek om dieren preventief gezond te houden krijgt veel aandacht met als prioriteit, het terugdringen van antibiotica.

Kortom uit deze onderwerpen blijkt dat de wetenschap in samenwerking met bedrijfsleven en onderwijs probeert om de consument een gezonder product te leveren.

Dat Nederland dicht bevolkt is met mensen weten we maar daarnaast leven er per km2:

 

1085 kippen, 290 varkens, 25 kalveren,25 schapen en 74 koeien.

 

Oprichting Netherlands Centre for One Health (NCOH)

NCOH

Wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), de Universiteit Utrecht (UU) en Wageningen Universiteit (WUR) hebben onlangs besloten hun krachten te bundelen met de oprichting van een virtueel onderzoeks- en kenniscentrum: Netherlands Center for One Health (NCOH).


Delen